aktuelt Fotograf Morten Rasmussen

Fortiden skyder jeg en del reklamefilm på RED http://www.red.com/cameras. Det er et kamera med en opløsning på 4K dvs. 4000 pixel på den længste side. Med andre ord kan man sammenligne et red kamera med et  godt digitalt spejlrefleks kamera – det skyder blot 25 billeder i sekundet. Dette store format giver ekstremt skarpe billeder og giver mulighed for at der kan zoomes rigtig meget i billederne efterfølgende, hvis de anvendes til almindelig tv. Work flowet er noget anderledes end ved et normalt video kamera, da der skydes RAW filer, altså ”ufremkaldte billeder”, som så i redigeringen bliver omdannet til noget mere se værdigt. Opgaver på dette kamera har været for Jysk , Føtex , Nilfisk samt som B foto på Louis Nielsen reklame spot. 

Skæg med Bogstaver er en serie nye børneprogrammer på DR 1 med Mikkel Lomborg som Hr Skæg.  I udsendelsen hjælper nogle børn Hr Skæg, via forskellige typer indslag, med at stave og forklar om de forskellige bogstaver i alfabetet. Jeg er fotograf på en hel del af programmerne.

Airgreenland har i år 50 årsjubilæum. I den anledning har jeg sammen med Jens Engberg http://www.mindmakers.dk  klippet 2 film, som vil blive vist på jubilæums web sitet http://50.airgreenland.dk . Den ene film er historisk og omhandler opstarten af firmaet med bl.a. Catalinaerne. Den anden film er om daglig dag og funktioner bag et luftfartsselskab som Airgreenland.

 

 

 

For tiden arbejder jeg også med sikkerheds video for Storebæltsforbindelsen og Øresundsbroen. Optagelserne foregår fra jernbanetunnelen 75 m under havets overflade til pylonernes top 250 m over havet. Sikkerhedsfilmene anvendes til uddannelse af de personalegrupper som forestår vedligeholdelsen af bro og tunnel. Producent på filmene er Avico film og TV.  http://www.avico.dk